Presidentens sida

Lars O Andersson, president 2022 - 2023

Hej alla rotarianer och alla ni som ännu inte är rotarianer!
Jag har fått förmånen att vara president i  Landskrona Citadell Rotaryklubb under perioden 2022 - 2023. Mina tankar om hur jag vill driva arbetet i vår klubb grundar sig i Rotarys värdegrund, och inte minst fyrfrågeprovet:
  1. Är det SANT?

2. Är det RÄTTVIST mot alla parter?

3. Kommer det att skapa GOODWILL och BÄTTRE VÄNSKAPSFÖRHÅLLANDEN?

4. Kommer det att vara till FÖRDEL för alla som berörs?

Dessa fyra frågor är den vägledning vi ska använda oss av i både vårt interna arbete och umgänge, såväl som när vi i olika sammanhang träffar externa parter. Det är viktigt att vi skapar en god stämning och kultur i vår klubb, och det är också viktigt för att bevara vårt varumärke starkt.

Samtidigt måste Rotary vara skoj och kunna erbjuda en trevlig stund, bra nätverk och positiva känslor. Det är då vår klubb kan fortsätta växa sig stark. Under mitt år kommer en del möten ske på kvällen, och då framförallt för att vi ska kunna få tid till att under otvungna former umgås och bygga vårt nätverk starkare.
Men, en viktig sak, det är att klubben inte är samma som styrelsen. Vår klubb består i dagsläget av 60 medlemmar, varav några ingår i en styrelse. Några få kan inte göra allt, ingen kan göra allt, men alla kan göra något, bidra med något. Det kan vara styrelseuppdrag, men det kan också vara att ingå i en kommitté, eller hjälpa till med något evenemang. Så ta chansen att vara med och bidra till klubbens utveckling, så får du också ut så mycket mer av ditt medlemskap.

Nu hoppas jag att vi ses på det kommande årets möten, det ska bli kul att kunna starta upp med nya krafter i höst. Tills dess, passa på och njut av sommaren, kanske rentav besöka Ven och gå på sommarrotary, eller Rotary Öresund på fredagarna på Aurora  mellan Helsingborg och Helsingör.
Hjärtligt välkomna till Landskrona Citadell RK!

Lars O Andersson
President 2022 - 2023